Kunst10daagse 2018 Bergen Expositie Kleefkleur

 

Inspiratiebronnen: Licht en kleur

Schilderwerk en collages

Het feit dat licht bestaat uit kleuren is aanleiding voor de kleurrijke werken van dit jaar, zoals het schilderij Flower Power en de collages.

Vorig jaar is Marja begonnen met het hergebruiken van oude werken in heel grote collages en dit heeft na veel experimenteren een driedimensionaal vervolg gekregen.

Ze heeft duizenden stukjes beschilderd papier met lijm verwerkt in een kleurrijk abstract object waar binnen en buitenkant even belangrijk zijn. Dit eerste werk gaat onderdeel worden van een serie, want er zijn nog volop ideeën wachtend op uitvoering. 

 

Fotografie

Verlichting is letterlijk opgevat te zien in de foto´s van op het strand  aangespoelde gloeilampen en de stuifzandserie is weer uitgebreid met nieuw werk. Marja bewerkt haar foto´s niet of nauwelijks+ ze onserveert en registreet wat ze onderweg tegenkomt. Soms verwerkt ze delen in digitale collages, zoals in de serie Zwervers.

 

Schilderwerk

Af en toe gebruikt ze haar foto´s als studiemateriaal en uitgangspunt voor het schilderwerk. Marja´s schilderstijl is meestal figuratief, soms surrealistisch en abstraherend. Ze werkt vanwege een allergie voor olieverf met topmerken acrylverf zoals Golden en Lascaux. Schilderwerk op papier krijgt een tweede leven in abstracte collages en objecten met de zee als uitgangspunt.

 

Locatie

De expositie Kleurrijk is te vinden in Atelier Marja’s Mixed Media, achter Oude Bergerweg 16 in Bergen. Het atelier is tijdens de Kunst10daagse van 19 t/m 28 oktober geopend tussen 11.00 en 17.00 uur; behalve op de eerste vrijdag 19 oktober, dan bent u tussen 13.00 en 17.00 uur van harte welkom!