Kennismaken met acrylverf en teken/schildertechnieken en/of schildervaardigheden verder uitdiepen?

 

Dit kan bij Marja de Moel (beeldend kunstenaar en al ruim 43 jaar bevoegd docent) in haar atelier in het mooie kunstenaarsdorp Bergen NH. Naast de cursussen die op aanvraag en vanaf 5 deelnemers starten, bent U van harte welkom bij de workshops op maat; kijk s.v.p. hiervoor bij "Workshops".

Voor meer informatie of aanmelden graag een mailtje via "mail kunstenaar" in het menu "contact" links op de pagina.

 

Bij de foto: er wordt lekker geschilderd tijdens de lessen!

 

Informatie over de teken/schildercursussen

Op deze cursussen zijn zowel beginners als gevorderden welkom en de lessen worden aangepast aan ieders individuele wensen. Voor de beginnende schilder wordt er in 10 lessen  (dit zijn 8 + 2 inhaallessen) van 2,5 uur naast de klassieke teken en schildertechnieken volop geëxperimenteerd (begeleid gestoeid) met acrylverf, vaak in combinatie met andere materialen en technieken. 

U ontdekt eerst 'wat acrylverf doet' en stapsgewijs ontwikkelt U schildertechnische vaardigheden. Hiervoor trekt Marja letterlijk en figuurlijk 'alles uit de kast'. Deze lessen zijn ook heel geschikt voor gevorderden en mensen die al jaren met andere materialen werken en de mogelijkheden van acrylverf eens uitgebreid willen testen. 

Tijdens de cursus is het ook mogelijk om een of meerdere lessen met andere materialen te werken, zoals pastelkrijt of potlood. Zo kun je als cursist je kennis verbreden en ontdekken welk materiaal het beste bij je past. Dit betekent dat materiaal, gereedschap en technieken uitgeprobeerd kunnen worden zonder eerst te moeten investeren in een dure uitrusting! 

Tijdens de lessen voor de gevorderde schilders worden schildertechnieken verder uitgediept en tekentechnische vaardigheden aangescherpt. Ook kan de techniek van het opspannen van doeken met spielatten stap voor stap geleerd worden en wordt er desgewenst aandacht besteed aan het inrichten van een werkplek of atelier thuis. Het doel is dat U door deze cursus inventiever en technisch beter leert schilderen en meer met een kunstenaarsoog naar uw omgeving leert kijken.

Bij deze inspirerende cursussen zijn alle materialen, gebruik van inventaris en gereedschap en hapjes & drankjes inbegrepen. In het grote, goed verlichte atelier zijn alle benodigdheden ruim voor handen en is het in de winter lekker warm door de speksteenkachel. In de zomer kunnen de grote deuren open en wordt er gepauzeerd op het terras of buiten geschilderd.

Om een optimale begeleiding te garanderen bestaan de groepen uit maximaal 6 deelnemers en de cursussen gaan door bij een minimum van 5 personen.

Zoekt U met een groepje van minimaal 5 mensen naar een korte cursus op maat? Deze wil Marja graag voor U en uw groep verzorgen, ook middag- of dagworkshops op alle niveaus zijn mogelijk. 

Voor verdere informatie of vragen even mailen s.v.p.