Aan de kust zijn zand, zon, wind en water altijd in beweging en geven aangespoelde voorwerpen, zoals wrakhout en touw een prachtig doorleefd uiterlijk, wat me inspireert tot deze schilderijenserie.

uit 2007 tot 2007 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Kerf januari 2000

2007

Er lag net genoeg sneeuw om het landschap meer definitie te geven. De windstilte en de sneeuw maakten de Kerf indrukwekkend mooi. Speciaal een ochtend vrij genomen om een wandeling te maken en te fotograferen

Houtje-touwtje #2

2007

Aan dit bovenaanzicht van aangespoeld materiaal heb ik lang doorgeschilderd om een trompé-oeil effect te benaderen.

Zandgeschreven

2007

De zandribbels, verkleurd door ijzeroxide in de bodem en de weerspiegelende lucht in het water, inspireerde me tot dit schilderij.

Houtje-touwtje #3

2007

Door weersinvloeden veranderen onbeduidende voorwerpen in prachtige kunstwerkjes. De vorm en kleurnuances op de vierkante cm. heb ik in een stilleventje weergegeven.

Kerf januari 2005

2007

Vanaf halverwege het pad naar de uitkijkplek heb je goed zicht op de kerfmond en de hoogteverschillen in het landschap.

Houtje-touwtje #4

2007

Houtjes met afgebladderde verf, afgesleten ronde kanten en opgedroogde zeealgen, een krabschildje en een geknoopt touwtje en kwasten zonder haren; het zijn dankbare onderwerpen voor een strand stilleven.

Houtje-touwtje #1

2007

Aan de vloedlijn tussen Bergen en Schoorl gevonden houtjes en touwtjes met karakter. Hoe langer je naar de houtjes kijkt, hoe meer nuances je ziet in bruintinten...

Kerftouw #2

2007

Gevonden bundeltje touw, tevoorschijn gestoven van onder het zand bij de drempel (opening) van de Kerf en de zee. De kleurencombinatie en de versleten stukken, inspireerde mij tot dit werk.

Kerftouw #1

2007

Tussen helmgras en zand dit deels bemoste touwtje gevonden achterin de Kerf; moet er sinds de storm van oktober 2002 al gelegen hebben.

Blauw touwtje

2007

Onder het zand vandaan gekomen na een flinke storm en nageschilderd vanwege de mooie kleur.

Kerf nazomer 1999

2007

Ruig weer op komst! De noordwester voert onstabiele luchtmassa's aan en laat het helm over de duinen dansen. Met schildersmes in lagen acrylverf opgezet en daarna met penseel doorgewerkt.